Slotweekend Tour start zonnig en eindigt mogelijk met onweer

19 juli 2024, 13:04

Sport
Jonas Vingegaard lijkt dit jaar de tour niet te winnen. Foto: ANP/EPA/SEBASTIEN NOGIER

Het laatste weekend in de Tour de France begint zonnig, maar eindigt waarschijnlijk met regen en onweer. Volgens Weeronline blijft het wel warm met temperaturen van 25 tot 30 graden. Koploper Tadej Pogacar heeft ruim 3 minuten voorsprong op zijn naaste belager Jonas Vingegaard.

Vrijdag staat de negentiende etappe op het programma en die brengt de renners van Embrun naar Isola 2000. Tussendoor beklimt het peloton onder meer de Col de Vars en de Cime de la Bonette. De zon schijnt volop en het is overal droog. In de dalen geven de thermometers zo'n 25 tot 30 graden aan, maar op de bergtoppen is het natuurlijk iets minder warm.

Zaterdag rijden de renners opnieuw door de bergen en beklimmen ze vier cols. De rit start in Nice, waar het 30 graden wordt. De zon schijnt opnieuw volop, hooguit hangen er onderweg naar Col de la Couillole hier en daar wat stapelwolken tussen de bergen.

Toenemende kans op onweer

Op de slotdag van de Tour staat er een tijdrit van Monaco naar Nice op het programma. De Ronde van Frankrijk eindigt gebruikelijk in Parijs, maar vanwege de Olympische Spelen die volgende week beginnen, is uitgeweken naar de Côte d'Azur.

Zondag begint droog en zonnig, maar in de middag komen stapelwolken tot ontwikkeling en volgen regenbuien waarbij het ook kan onweren. Vanaf 15.00 uur is de kans op buien het grootst, dus renners die vroeg starten, hebben mogelijk profijt van een droog wegdek. De temperatuur ligt rond 28 graden.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven