Weekverwachting: rustig en vrij koud het jaar uit

27 december 2020, 19:01

Weekverwachting
1a1d36f0-weerfototw-1280x600
1a1d36f0-weerfototw-1280x600
1a1d36f0-weerfototw-1280x600

Na een onstuimige zondag door storm Bella, is het komende week een stuk rustiger weer. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien, maar soms schijnt ook even de zon. In met name de kustgebieden is kans op buien, elders is het meest droog. Toch is landinwaarts soms kans op wat winterse neerslag. In de nacht kan het vriezen, overdag is het 3-5 graden. In het nieuwe jaar wordt het geleidelijk kouder.

Storm Bella liet de kerstverlichting dansen, maar inmiddels is het overal weer rustig weer. In de rustige atmosfeer ontstaat in de nacht naar maandag in opklaringsgebieden mist en de kans daarop is het grootst in het westen van het land. De mist lost maandag langzaam weer op en lokaal breekt later op de dag de zon even door. In met name het midden en zuiden is kans op een enkele bui. De temperatuur stijgt naar 5-6 graden.

Maandagavond klaart het op veel plaatsen op en daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. Door bevriezing van natte wegdelen kan het lokaal glad worden. In het zuidoosten overheerst de bewolking en is in de nacht naar dinsdag kans op winterse neerslag in de vorm van (natte) sneeuw. Dinsdag maakt het zuidoosten van het land nog kans op wat natte sneeuw. Elders is het droog en in de kustgebieden komt het tot enkele regen- of hagelbuien. Het wordt 3 tot 5 graden en daarmee is het kouder dan wat gebruikelijk is in de laatste dagen van het jaar.

Lees welk weer je in januari kan verwachten

e01339b2-weerfotobs
e01339b2-weerfotobs

Foto: Ben Saanen

Vrij koude Jaarwisseling

Woensdag is kans op enkele buien, Oudejaarsdag lijkt het overwegend droog te blijven. De temperatuur ligt tussen 4 graden in het oosten en 6 in het westen. Ook tijdens de Jaarwisseling blijft het op veruit de meeste plaatsen droog. Door het vuurwerkverbod is de kans op hardnekkige mist klein. De temperatuur ligt rond het vriespunt.

Tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar is het licht winters met geleidelijk lagere temperaturen. In de nacht vriest het op uitgebreide schaal licht en overdag liggen de maxima tussen 2 en 4 graden boven nul. Het blijft overwegend droog, maar als er wat valt dan is de kans op (natte) sneeuw groot.

Hoofdfoto: Ton Wesselius

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven