Dit wordt het weer tijdens Appelpop en Smeerboel

10 september 2024, 13:45

Festivals
Sfeerbeeld Appelpop. Photo credit: Don Crusio / Festileaks

Voordat het festivalseizoen op zijn eind loopt kunnen festivalgangers eerst nog genieten van Appelpop en Smeerboel. Deze week is het behoorlijk herfstachtig met veel buien en lage maxima, maar precies tijdens deze festivals lijkt het juist iets op te knappen.

De komende dagen is het herfstachtig in Nederland met dalende temperaturen. Bovendien valt na een droge dinsdagochtend in de middag veel regen en neemt de wind in kracht toe. Ook de dagen erna is het behoorlijk buiig. Alle details over het weer voor de komende dagen in ons land lees je in het uitgebreide weerbericht Nederland.

Beter weer tijdens de festivals

Vrijdag start het festival Appelpop in Tiel. Het wordt een wisselvallige en frisse septemberdag met een mix van wolken, buien en zonnige perioden. Later in de middag lijkt het buienaantal af te nemen en schijnt de zon nog enige tijd. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 15 graden. Een warme trui en poncho zijn daarom ook aan te raden om mee te nemen. Ondanks de lage temperaturen voelt het in het zonnetje best aangenaam aan.

Op zaterdag, tijdens Smeerboel in Utrecht en de tweede dag van Appelpop, is het droog met zonnige perioden. Daarnaast komen stapelwolken voor. Door de matige noordwestenwind blijft de temperatuur wel behoorlijk achter. Na een frisse start van de dag stijgt het kwik zaterdag naar maximaal 16 graden. Daarmee ligt de middagtemperatuur wel iets hoger dan voorgaande dagen, maar blijft het nog altijd fris voor de tijd van het jaar. Ter vergelijking: maxima rond 19 graden zijn normaal voor september.

Opnieuw geldt dat het in de zon best lekker weer kan zijn, maar als de zon achter de wolken komt is het soms wel erg fris.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven