Dit wordt het weer tijdens Mysteryland

27 augustus 2024, 11:11

Festivals
Het wordt heerlijk festivalweer. Foto: Paul Hermans

We naderen het einde van het festivalseizoen, maar voordat het zover is staan komend weekend nog een paar grote festivals op het programma waaronder Mysteryland. Wat voor weer je als festivalganger kan verwachten vertellen wij jou hier.

In tegenstelling tot vorig jaar zijn dit festivalseizoen nauwelijks festivals stopgezet of vroegtijdig geannuleerd vanwege noodweer. Ook kwamen extreem hoge temperaturen niet vaak voor, waardoor het meeviel met de maatregelen die genomen moesten worden. Ook komend weekend lijkt dit gelukkig geen probleem te zijn.

Zeer aangenaam festivalweer bij Mysteryland

Vrijdagochtend om 11:00 uur opent het campingterrein van Mysteryland de deuren voor de festivalgangers. Zaterdag en zondag zijn de dagen dat de artiesten pas gaan optreden en het weerbeeld is gedurende het hele festival vrij standvastig.

Vrijdag is iets meer bewolking aanwezig, maar het blijft droog en de zon breekt zo nu en dan zeker nog wel door het wolkendek heen. Zaterdag en zondag, wanneer alle optredens plaatsvinden, is het vaak droog en veelal zonovergoten. Eind augustus en begin september zijn maxima van 20 graden gebruikelijk in de Haarlemmermeer. Daar zitten we vrijdag tot en met zondag net boven met temperaturen die overdag dagelijks stijgen naar 21 of 22 graden. Met flink wat ruimte voor de zon is het dan op en top festivalweer. Ook de wind is geen spelbreker. Die is meest matig en komt uit noordelijke richtingen. Zondag stijgt later op de dag wel de kans op een enkele bui.

Voor de campinggangers is het verstandig om een dikke trui of jas mee te nemen. Door een combinatie van weinig wind en vaak heldere omstandigheden kan het best flink afkoelen. In de vroege uren is het 12 tot 14 graden en dan kan het best fris zijn bij jouw tent.

Ook elders in het land vergelijkbare omstandigheden

In Amsterdam vindt zaterdag festival Zeezout plaats en in Utrecht wordt op zaterdag en zondag het festival Strand bij de Haarrijnseplas georganiseerd. Ook hier staat over het algemeen droog en zonnig festivalweer op het programma bij temperaturen van een graad of 22.

Festiviteiten, zoals Onder de Radar Festival in Twente, die wat verder naar het oosten en zuidoosten plaatsvinden hebben een iets grotere kans op een bui. De meest grote festivals vinden dit weekend echter plaats in en rondom de Randstad en daar ziet het er dus zeer gunstig uit.

Wil jij het weer nog meer in detail bekijken? Bekijk dan ons uitgebreide weerbericht.

Website blog banner Im Weather

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven