Grote zeilboot zinkt voor kust Sicilië na noodweer

19 augustus 2024, 15:30

Actueel
Reddingsoperatie bij Palermo. Foto: ANP / EPA / Igor Petyx

De Italiaanse kustwacht zoekt op de zee voor de kust van het Siciliaanse Porticello ten oosten van Palermo naar zes mensen die zijn verdwenen bij de plotselinge ondergang van een grote zeilboot na noodweer. Het lichaam van een zevende vermiste is inmiddels geborgen. Het was volgens Italiaanse media een bemanningslid uit het Caribisch gebied.

Het 56 meter lange zeiljacht had tien bemanningsleden en twaalf passagiers aan boord. De zes vermisten zijn allen passagiers. Onder de geredde bemanningsleden is volgens La Stampa een Nederlander.

Het jacht zonk waarschijnlijk snel door zware windstoten tijdens noordweer, waarin het tussen 4 en 5 uur in de ochtend terecht kwam. Vijftien mensen onder wie een baby zijn gered, melden plaatselijke media. De eerste hulp voor de schipbreukelingen werd geboden door de bemanning van een zeilboot die onder Nederlandse vlag vaart, zeiden vissers tegen de Corriere della Sera. Acht opvarenden moesten naar ziekenhuizen voor behandeling.

Wrak

Het wrak van de boot is gelokaliseerd en duikers zijn ermee bezig. Volgens plaatselijke media wordt aangenomen dat de zes vermisten zich in het wrak bevinden. De zeilboot voer onder Britse vlag. Er waren mensen aan boord uit onder meer Groot-Brittannië, de VS, Duitsland, Ierland en Nederland.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven