Festivalweer: dit wordt het weer tijdens (dance)festivals deze week

06 augustus 2024, 14:00

Festivals
Dit weekend wordt het heerlijk weer bij de dance festivals

Deze week staan meerdere dancefestivals op het programma. Zo is er dit weekend Dance Valley, Loveland en Lakedance. Daarnaast kan worden genoten van Nederlandse muziek bij Dutch Valley. In dit artikel lees je wat voor weer je kan verwachten bij deze festivals.

Aangenaam dansweer bij Dance Valley, Loveland en Lakedance

Zaterdagmiddag openen Dance Valley, Loveland en Lakedance haar deuren voor een feestelijke middag. De festivalgangers hebben geluk, want er staat heerlijk festivalweer op het programma. Het kwik stijgt naar zo’n 22 graden bij Dance Valley en Loveland. Bij Lakedance in Eindhoven wordt het zelfs 26 graden. Daarbij is er flink wat ruimte voor de zon. De middag verloopt niet volledig zonovergoten want soms zijn er ook wolken, maar als je actief aan het dansen bent zijn de wolken lang niet altijd verkeerd. Daarnaast kan de matige westenwind voor een beetje verkoeling zorgen.

De festivals gaan in de avond nog door en ook dan is het goed weer om te dansen. De wolken verdwijnen dus er kan nog worden genoten van de zon voordat deze ondergaat rond 21:15 uur. Tegen het eind van de avond is het zo’n 17 graden dus het is handig om een vestje mee te nemen voor de weg naar huis.

Warm, zonnig en soms een bui bij Loveland en Dutch Valley

Loveland gaat ook op zondag nog door en in Spaarnwoude begint Dutch Valley. Het is opnieuw een heerlijke festivaldag. Het kwik stijgt nog verder dan op zaterdag en komt uit op zo’n 25 graden. Daarbij schijnt de zon veelvuldig en met zonkracht 5. Zorg dus dat je voldoende water drinkt en je goed insmeert.

QR Code Huidfonds.png

Weet jij waarom bescherming tegen de zon belangrijk is? Doe de Zonne Swipe van het Huidfonds en maak kans op twee festivaltickets.

In de loop van de middag neemt de bewolking toe en dan kunnen ook buien voorkomen. Het is dus verstandig om regenkleding mee te nemen, maar de droge perioden houden de overhand. Houd onze radar in de gaten om te zien wanneer je de poncho nodig gaat hebben. In de nacht naar maandag koelt het af naar ongeveer 18 graden.

Check het weer bij deze en andere evenementen ook op onze evenementenpagina.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven