Tour de France eindigt met heet zomerweer

15 juli 2024, 13:10

Sport
Het wordt zweten voor de renners! Foto: AdobeStock/baranq

De renners van de grootste Franse wielerronde zullen de komende dagen flink zweten, want de temperaturen komen dagelijks boven 30 graden uit. Alle details lees je in dit artikel!

Na twee weken met, over het algemeen, prima weersomstandigheden voor de wielrenners, gaat in de laatste week van de tour de temperatuur flink omhoog. Na de rustdag van vandaag zetten de renners dinsdag koers richting Nimes. Daar worden hoge temperaturen verwacht tot wel 35 graden met flinke zonnige perioden.

Ook woensdag houdt de hitte aan als de tour verder gaat richting Côte de Superdevoluy. Het is wel iets minder warm dan dinsdag met een tropische 30 graden en naarmate de renners de finish naderen, koelt het wat af naar een graad of 25 bij de finish. Dat komt doordat de finish op 1500 meter hoogte ligt.

Laatste dagen ook heet

De 18e etappe, die loopt van Gap naar Barcelonette, wordt ook warm met langs de gehele route temperaturen tussen 25 en 30 graden. Aan de start kan het zelfs nog iets warmer zijn. De zon schijnt daarbij volop, dus zonbescherming is ook voor de toeschouwers van de tour verstandig. Vrijdag is het weerbeeld vergelijkbaar met donderdag en ook de temperatuur loopt weer op tot tropische waarden.

Het slotweekend zet de trend van warm zomerweer voort. In de voorlaatste etappe richting Nice wordt het op grote schaal opnieuw warmer dan 30 graden, al zal aan de finish mogelijk een verfrissende bries aanwezig zijn. De laatste tijdrit, die begint in Monaco en eindigt in Nice, sluit tropisch af met flink wat zon.

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven